Eesti kardipoisid olid Beneluxi sarja teisel etapil edukad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristan Viidas
Tristan Viidas Foto: Erakogu

Prantsusmaal Ostricourt’i rajal peeti kardispordi Beneluxi meistrivõistluste sarja teine võistluspäev. Kui eile hoidis klassis Rotax Junior eestlaste lippu kõrgel Tristan Viidas, olles ühes sõidus teine ja võites teise, siis tänane päev pakkus kõvasti põnevust.

Kvalifikatsioonis parima aja välja sõitnud Viidas alustas tänast avastarti edukalt, hoides esimestel ringidel liidrikohta. Siis aga ilmnesid Viidase kardil tehnilised probleemid ja abi tuli otsida boksist.  

Mehaanikute kiire töö järel naasis ta rajale ja esimesest sõidust enamat 20. kohast ei suutnud.

Teist võistlussõitu tuli alustada 20. kohalt ja see tegi juba Viidase jaoks olukorra keeruliseks. Kiiret eestlast halb stardikoht ei heidutanud ja peagi asus Viidas sõitu juhtima. Avasõidu ebaõnn sai teise sõidu võiduga kindlalt tasutud. Pärast nelja peetud sõitu hoiab Viidas sarjas teist kohta.

Klassis Rotax junior võistles veel teinegi eestlane Karl Soidla. Avasõidus oli Soidla 18. ja teises sõidus 20.

Rotax Max arvestuses tegi Aix Racing Teami värvides kaasa Morten Nõmme, kes eile oli oma parimal sõidul saanud teise koha.

Tänases kvalifikatsioonis saavutas Nõmme viienda aja, mis tagas talle sama stardikoha esimesse sõitu.

Kahjuks algas talle avasõit kehvasti, kuna esimese kurvis lükati ta rajalt välja. Teist sõitu pidi ta seega alustama 24. kohalt. See aga tundus olevat Nõmme jaoks hoopis parim võimalikest lähtepositisoonidest, kuna juba kuuendal ringil juhtis ta sõitu.

Poole distantsi peal hakkas aga vihma sadama ja Nõmme libastus hetkeks ning sõitis rajalt välja. Õnneks sai ta peagi rajale tagasi ja suutis pärast ülirasket sõitu lõpetada teisel kohal. Nelja sõidu kokkuvõttes hoiab Nõmme sarjas viiendat kohta.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles