Hiinast saadetav netikaup jõuab Eestisse hilinemisega

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postipakid. Foto on illustratiivne.
Postipakid. Foto on illustratiivne. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Paljude internetipoodide tellimused, mis saadetakse teele Hongkongi ladudest, jõuavad Venemaa tolliprobleemide tõttu Eestisse hilinemisega, kirjutab

rus.postimees.ee

.


Kui varem võis Hiinast teele saadetud kauba kätte saada juba kahe-kolme nädalaga, siis praegu võtab see aega kuni viis nädalat või rohkemgi.

Eesti Posti pressiesindaja Inge Suderi sõnul tulevad Hiina saadetised Eestisse läbi Venemaa. Tema sõnul teatas Vene Post 19. märtsil viivitustest seoses muudatustega nende süsteemis ja probleemidega tollis. Eesti Postil puuduvad andmed selle kohta, millal olukord normaliseerub.

23. märtsil teatas Hongkongi Post, et peatab tolliprobleemidega seoses määramata ajaks kõikide pakkide edastamise Venemaale. Lisaks Eestile liiguvad Hongkongist väljasaadetud postisaadetised Venemaa kaudu ka Lätti, Leetu, Kirgiisi Vabariiki, Makedooniasse ja teistesse riikidesse.

Vene Posti esindajad kinnitasid hiljem, et Hongkongi Posti kodulehele üles pandud ingliskeelne teade oli valesti tõlgitud ning jutt käib pelgalt saadetiste kättetoimetamisaja pikenemisest.

Vene Post on alustanud Hongkongi Postiga läbirääkimisi transiitpostisaadetiste ajutiseks saatmiseks kinnise transiidina, mis ei nõua läbivaatust tollis.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles