Kristiinesse kavandatakse tootmis- ja ärilinnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale tootmis- ja ärilinnaku on Kristiinesse lähiajal kavas rajada ka turg.
Peale tootmis- ja ärilinnaku on Kristiinesse lähiajal kavas rajada ka turg. Foto: Ühinenud Turud

Tallinna linnavalitsus kehtestas Laki, Mustjõe, Veskimetsa ja Kõrgepinge tänava vahelise maa-ala detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada sinna äri- ja tootmishooned.


Detailplaneeringu koostas K-Projekt. 6,91 hektari suurusele maa-alale on kavandatud kuni kaheksa maapealse ning kuni kahe maa-aluse korrusega äri- ja tootmishooned ning jäätmejaam.

Haabersti ja Kristiine linnaosa piiril asuv planeeringuala paikneb Veskimetsa elamukvartali ja Laki tänava äärse tööstuspiirkonna vahel. Tallinna üldplaneeringu ja koostatava Kristiine linnaosa üldplaneeringu järgi on tegemist põhiliselt tööstusettevõtete ja ladude alaga, kus võib paikneda teenindusettevõtteid ja asutusi.

Kristiine linnaosa üldplaneeringu lähteülesande järgi tuleb kaaluda Laki ja Mustõe tänavate piirkonda jäätmejaama rajamise vajadust. Jäätmejaama paigutamise Mustjõe-Veskimetsa ristmiku piirkonda näeb ette ka Tallinna jäätmekava aastateks 2006 - 2011.

Käesoleva detailplaneeringuga ongi kavandatud alale ka jäätmejaam. Tegemist on väikese jaamaga, kus sortimata olmejäätmeid ega biolagunevaid toidujäätmeid vastu ei võeta, seega ei ole sellel kahjulikku mõju naaberkruntidele. Kinnistule rajatakse estakaad, konteineriplats, valvurihoone ja ladu uuesti kasutatava vana mööbli ja asjade vastuvõtuks ning võimalusel pisiremondiks. Elanikelt ohtlike jäätmete kogumiseks paigaldatakse erikonteiner.

Lisaks hoonetele on kavandatud alale ka juurdepääsuteed, parkimisplatsid, haljasalad ja kergliiklusteed.
Detailplaneering on peale vastuvõtmist 20. maist kuni 3. juunini Kristiine linnaosa valitsuses ja Tallinna innavalitsuse teenindussaalis avalikul väljapanekul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles