Kõik jäähalli: Eesti mängib täna Soomega

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Komarov (valges).
Leo Komarov (valges). Foto: Reuters/ScanPix

Eesti hokikoondis teeb täna enda jaoks ajalugu – kell 20 minnakse Premia jäähallis vastamisi Soomega. Tõsi, tegemist pole Vancouveri olümpial pronksi saanud esindusmeeskonnaga, kuid selles seltskonnas leidub mehi, kes sooviksid kuuluda tänavuse MMi koosseisu.


Kindel on see, et 2. divisjoni MMiks valmistuval Eesti koondisel läheb Soomega mängides raskeks. Põhjanaabrite esinduse huvipakkuvaim mängija on Narvast pärit, ent noorukiea Soomes veetnud ning sealse kodakondsuse saanud Leo Komarov.



Klubihokit mängib Komarov KHLis, kuuludes Moskva Dinamo esimesse ründekolmikusse. Meeskond pääses küll seal kohamängudele, ent pudenes esimeses ringis. Ülejäänud koondislased on sisuliselt soomlaste U20 esindus. Veelgi kaalukamat meeskonda koostamast takistas soomlasi see, et käimas on kohaliku liiga otsustavad mängud.



Eesti on saanud ühe mütsi alla pea kõik parimad, keda treenerid soovisid. Koos jõuti teha ka ühistreeninguid ning esmaspäeval valiti meeskonna kapteniks kogenud kaitsja Dmitri Suur.



Eesti jaoks on mäng Soomega viimane ettevalmistus enne laupäeval Narvas algavat 2. divisjoni MM-turniiri. Eesti vastasteks on Iisrael, Hiina, Uus-Meremaa, Island ja Rumeenia. Tugevamasse seltskonda tõuseb turniiri võitja. Eesti Jäähokilidu peasekretär Riho Soonik pidas tugevaimaks vastaseks Rumeeniat, kelle koosseisus mängib palju ukrainlasi.



Esialgu pidi MM-turniir toimuma Tallinnas, ent linnavalitsuse ja EASi toetuse kadumine sundis selle viima hokisõbralikku Narva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles