Politsei: alaealised ei oska alkoholita aega veeta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Möödunud nädala reedel võtsid Jõhvi politseinikud sihikule alaealised. Kohtla-Järve linnas tabati kaheksa alkoholi tarbinud alaealist.


2. aprilli õhtupoolikul kontrollisid politseinikud avalikku korda Jõhvis ja Kohtla-Järvel ning suuremates valdades. Et kalendris oli püha, mis pikendas nädalavahetust päeva võrra, siis oli linnades tavapärasemalt rohkem noori ringi liikumas. Politseinikud kontrollisid kokku 47 alaealist, kellest kaheksa oli pruukinud alkoholi, kaks liikus pimedal ajal ilma helkurita ja ühel motorollerijuhil puudus kiiver.

Jõhvi politseijaoskonna noorsoopolitseinik Svetlana Safronova sõnul hakkas üks lõbus seltskond noori silma Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas. Noortega rääkides selgus, et möödunud päeval peeti paljudes koolides naljapäeva, mille tähistamine jätkus ka reede õhtul. Osad alaealised kahjuks ei osanud pidutseda alkoholi tarbimata.

Õhtul kella 21 ajal märkasid politseinikud Kohtla-Järvel Maleva tänaval ühel palliplatsil mängivaid poisse, kes olid poolalasti. Kui poistelt küsiti, kas neil jahe pole, oli vastamisel tunda alkoholilõhna. Poisid tunnistasid üles, et nad olid mänguhoos ja neil oli janu. Pingi peal istuvad vanemad poisid pakkusid neile joomiseks õlut.

Kõigile alkoholi tarbinud alaealisele koostati väärteoprotokoll. Osale lastele tulid vanemad Jõhvi politseijaoskonda järgi, mõned tuli koju viia. «Seekord oli tõesti hea meel näha, kuidas vanemad ei poolda seda, et nende laps tarbib alkoholi. Oli ka selliseid lapsevanemaid, kes hakkasid kohe politseinike silme all oma lapsi noomima ja meelde tuletama varasemat vestlust alkoholi joomisest,» ütles Safronova.

Politsei jätkab ka tulevikus alaealiste kontrollimist. Kui kohalik omavalitsus pole määratlenud teisiti, siis alla l8aastased lapsed võivad õhtul kella 23 kuni hommikul kella kuueni väljas liikuda vaid kaine täiskasvanud saatjaga. Alkoholi pruukimine on keelatud kõigil alaealistel nii avalikus kohas kui ka eravalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles