Keskuurimisbüroo direktor lahkub ametist esimesest märtsist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AITA OTTAS

Eile lõppes Lohusalus Eesti politseijuhtide kahepäevane nõupidamine, kus olid koos politseiprefektid. Tartu politseiprefekt Aleks Uibo ei andnud veel oma nõusolekut võtta vastu talle pakutud keskuurimisbüroo direktori ametikoht. Senine direktor Raivo Öpik andis esmaspäeval lahkumisavalduse ja paneb ameti maha 1. märtsist.

Siseminister Märt Rask on kavandanud politseistruktuurides kaadrimuudatusi. Esmaspäeval vabastati ametist Tallinna politseiprefekt Aadu Luuberg. Tema asemele võib saada praegune Valga politseiprefekt Alvar Toompere, kuid on ka teisi kandidaate.

Siseminister vabastas ametist keskuurimisbüroo direktori Raivo Öpiku, kes politseiameti pressiesindaja sõnul olevat lahkunud omal soovil. Öpikule olevat tehtud ettepanek jääda edasi tööle keskuurimisbüroosse koordineerimaks kohalike uurijate tööd raskemate juhtumite lahendamisel.

Politseiameti peadirektor Ain Seppik soovib näha keskuurimisbüroo direktorina Tartu politseiprefekti Aleks Uibot. Eile õhtuks ei olnud Uibo oma jah-sõna öelnud. Esialgsetel andmetel tuleb Ain Seppik järgmisel nädalavahetusel Tartusse, et asi lõplikult otsustada.

Ehkki Aleks Uibo on selgelt väljendanud, et ta ei soovi Tallinna minna, liiguvad politseiringkondades juba oletused, kes võiks saada Tartu uueks prefektiks. Kõige arvestatavamaks peetakse praeguse abiprefekti Raivo Palu kandidatuuri. Veel on pakutud Ida-Viru prefekti Helmut Paabot, kes oli algselt üks Tallinna uue prefekti kandidaate. Kolmas oletus puudutab siseministri nõunikku Jüri Tikku, kuid tema ettevalmistust selle ametikoha tarvis peab osa kolleege nimetatud kolmest kandidaadist kõige nõrgemaks.

Artikli algusesse, lehekülje algusesse, esileheküljele

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles