Saksa politsei nõudis ületöötanud Eesti autojuhilt sisse ligi pool miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoautod. Pilt on illustratiivne.
Veoautod. Pilt on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula.

Saksa politsei võttis roolist maha seitse nädalat puhkamata töötanud Eestist pärit autojuhi ning määras talle ja sõidukivaldajale kokku 30 000 euro suuruse (469 000 krooni) kautsjoni.

Saksa ajalehe Die Welt teatel peatas politsei Hamburgi suunas liikunud veoauto märtsi lõpus Alam-Saksimaal Thieshope linna lähedal tund enne südaööd, vahendab Õhtuleht.

Politseis äratas 44-aastase juhi ebakindel sõidustiil kahtlust ja kontrollimisel selguski, et mees polnud seitsmel nädalalõpul järjest üldse puhanud, kuigi ELis on nõutav vähemalt 24-tunnine nädalalõpupuhkeaeg.

Eesti rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsioonis (AREE) oldi vahejuhtumist kuuldud, kuid ei teatud, kellega ja millise firma autojuhiga see juhtus, ega ka seda, miks nii suur kautsjon määrati.

Praktikas olevat nii, et tavaliselt määratakse Saksamaal hiljem sama suur karistus, kui oli kautsjon, ja patustaja raha sisuliselt tagasi ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles