Mupo: iga kolmas kodutu sõidab piletiga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munitsipaalpolitsei sõidupileteid kontrollimas.
Munitsipaalpolitsei sõidupileteid kontrollimas. Foto: Toomas Huik

Tallinna munitsipaalpolitsei juhi Kaimo Järviku sõnul sõidab märkimisväärne osa niinimetatud asotsiaalidest ühissõidukis piletiga.


«See on paljudele kindlasti üllatuseks, aga 30 või isegi 40 protsenti nendest inimestest, keda te asotsiaalideks nimetate, sõidavad ühissõidukis piletiga,» kinnitas Järvik, kelle alluvate ülesandeks on muuhulgas Tallinna ühissõidukites piletite kontrollimine.



«Pileti omamine on üks asi, aga kui mõne sõitja olek läheb sõitjateveo eeskirjaga väga vastuollu, siis on ühissõidukijuhil täna võimalus teavitada sellest turvafirmat või politseid. Juhid ju näevad, mis ühistranspordis toimub, meie seda alati ei näe,» ütles mupo juht.

Ta lisas, et vajadusel tõstavad munitsipaalpolitseinikud ühissõiduki jaoks sobimatus konditsioonis isikud sealt maha. «Aga siit algavadki meie jaoks probleemid. Kui me oleme näiteks mõne joobes isiku bussist välja eskortinud, siis peame võtma ühendust riigipolitseiga ja isiku neile üle andma. Me ei tohi seda isikut minema lasta ega kasvõi sinnasamasse ühissõidukipeatusse jätta,» lausus Järvik.

Samuti ei tohi munitsipaalpolitseinikud purupurjus inimest ise kainestusmajja viia, sest nende autod pole selleks kohandatud. Nii peabki mupo patrull kutsuma välja politsei, ootama ära nende saabumise ja isiku nendele üle andma. Harvad pole juhused, kus politseid tuleb oodata tund või kaks, sest neil on olulisemad väljakutsed ees.

«Munitsipaalpolitsei patrull aga sel ajal oma tööd teha ei saa, vaid peab valvama, et ühe kodutuga midagi ei juhtuks. Aga midagi pole parata. Kui inimene ikka teisi sõitjaid häirib, siis võetakse ta bussist maha ja oodatakse politsei ära,» nentis Järvik.

Vaata videot reisisaatja ja joobnud reisija vägikaikaveost siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles