Tallinna politseijuht kärbib jaoskondade omavoli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS PAET

Tallinna politseiprefektuuri abiprefekt politseiprefekti ülesannetes Aivar Toompere kinnitas eile, et Tallinna politsei enam võlgu elama ei hakka. Toompere sõnul on lõpetatud ka Tallinna politseijaoskondade komissaride ja abikomissaride omavoli rahaliste kohustuste võtmisel.

Aivar Toompere ütles eile, et teda on Tallinna politseis positiivselt üllatanud kriminaalpolitsei hea töö. Negatiivne üllatus tabas aga Toomperet seoses prefektuuri halva majandusliku olukorraga.

«Olin teadlik prefektuuri riigivõlgadest, aga ma ei olnud teadlik tasumata arvetest, mida on praegu veel miljoni krooni ümber. See tähendab, et palju on ostetud võlgu. Lisaks on paljudel võlgadel juba ka viivised peal,» rääkis Toompere.

Toompere kinnitusel elab Tallinna prefektuur praegu peost suhu, mingeid investeeringuid teha ei saa.

«Me ei taha olla asutus, mis on alati kuhugi võlgu. Edaspidi me võlgu ostma ei hakka,» lubas Toompere.

Toompere sõnul oli ilmselt ka prefektuuri juhtkonna kontroll majandusasjade üle nõrk. «Nii vormistas Tallinna liikluspolitsei abikomissar Ivar Pajumets ise uue Nissan Terrana liisinguga ostmise. Prefektuuri juhtkond ei teadnud sellest midagi. Jaoskondade komissarid ja abikomissarid on võtnud politseile teisigi suuri rahalisi kohustusi,» rääkis Aivar Toompere.

Toompere lisas, et Pajumets on endiselt ametis, sest kui info temani jõudis, oli karistamise tähtaeg juba üle läinud.

Toompere sõnul on komissarid teinud ka lihtsalt külmalt arveid. On pannud prefektuuri juhtkonna fakti ette, et siin on arve, makske. «Nüüd on see asi lõpetatud.»

«Ka olid komissarid ise koostanud puhkusegraafikud, kuigi neil selleks õigust ei ole. Nii oli planeeritud, et kolme suvekuu jooksul puhkab 70% koosseisust. Mingil määral sai seda veel muuta,» rääkis Toompere.

Selle aasta esimese viie kuuga on Tallinna politseist lahkunud 67 inimest, 14 on vallandatud. Tööle on tulnud 51 inimest. Kõige keerulisem on täita konstaablite ja juurdlejate ametikohti.

Aivar Toompere lubas, et tulevikus väheneb kindlasti Tallinna politsei juhtivametnike arv. «Ma pole tänaseks veel kõigi juhtivtöötajate ülesannetest aru saanud,» teatas Toompere.

Toompere sõnul sai eelmisel aastal 78 töötajat kõrgemat palka kui palgaastmestik ette nägi. «Nüüd enam mitte. Ka on kaotatud pidevate lisatasude maksmine. Preemiat saavad need, kes on tõesti millegagi silma paistnud,» kinnitas Toompere.

Toompere kinnitas, et Tallinnas on lõpetatud autode varjatud kiirusemõõtmine.

Tallinna politseil on lähiajal kavas Soomest osta 20 kuulivesti. Vestid antakse liiklus- ja välipolitsei patrullidele. «Rohkemaks pole raha, kuigi seda on taotletud ka valitsuselt,» ütles Toompere.

Artikli algusesse

lehekülje algusesse , esileheküljele

Webmaster
Copyright © Postimees 1995-1996

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles