Rüütli: erakonda koos hoida on keeruline

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: : kollaaž Katri Karing

Rahvaliidu esimehe Karel Rüütli sõnul oli tema eesmärk erakonda juhtima asudes parteid edukalt koos hoida ja ühisosa otsida, kuid tänane situatsioon on muutnud selle keeruliseks.


«Täna, mil on vaja otsuseid langetada, on see muutunud raskeks, sest väga paljud inimesed ei ole nõus kompromissidele minema ega isegi läbi rääkima ja ühisosa otsima võimaliku ühenderakonna tegemisel. Loomulikult see tekitab konflikte,» tunnistas ta intervjuus «Terevisioonile», vahendab ERR Uudised.

«Aga tänane juhtkond pakub lahendusi ja tahab neid lahendusi otsida,» väitis ta, oskamata siiski prognoosida, mis saab neist rahvaliitlastest, kes sotsiaaldemokraatidega ühineda ei soovi.

Rüütli rääkis, et kuulis juba siis, kui Ingvar Tšižikov oli Rahvaliidu aseesimees, et too soovib uut parteid teha. «Seetõttu see temale saatuslikuks sai - erakonnas peab juhtkonna tasemel vähemalt koostööd tegema,» rääkis Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles