Õpilasliit sai uued juhid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Eesti Õpilasesinduste Liidu kodulehest.
Fragment Eesti Õpilasesinduste Liidu kodulehest. Foto: www.escu.ee

9.-11. aprillil Raplas toimunud Eesti Õpilasesinduste Liidu (EÕEL) üldkoosolekul valiti EÕELi juhatuse uus kooseis.

EÕELi esimeheks valiti praegune aseesimees ja avaliku poliitika valdkonna juht Kristo Peterson, aseesimeheks valiti Gerrit Lääne Pärnu Kuninga Tänava
Põhikoolist, vahendas liidu pressiesindaja.

Kristo Petersoni sõnul on eesoleval aastal prioriteediks õpilaste kaasarääkimisvõimaluste kindlustamine ja hääle kostvamaks tegemine.

«Järjepidevuse ja võimekuse suurendamiseks plaanime pühenduda eesoleval aastal aina enam õpilasesinduste arendamisele – seda läbi koolitusprogrammide ja mentorlussüsteemide,» lisas Peterson.

Teisteks juhatuse liikmeteks valiti Elis Tootsman Rapla Vesiroosi Gümnaasiumist, Toomas Laigu Hugo Treffneri Gümnaasiumist, Susanna Paeväli Prantsuse Lütseumist, Edgar Rootalu Gustav Adolfi Gümnaasiumist.

Uue juhatuse volitused algavad 11. mail.

Üldkoosolek on EÕELi kõrgeim otsustusorgan, millesse kuulub kaks esindajat igast liikmesesindusest. Üldkoosolek võtab vastu tähtsamaid organisatsiooni
tegevust, arengut ja selle korraldust puudutavaid otsuseid.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 100 000 õpilase.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles