Lahtvee: vabanesime rohelisi määrivast kohtuasjast

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdur Lahtvee
Valdur Lahtvee Foto: Peeter Langovits

Koos Marek Strandbergi ja Mart Jüssiga roheliste erakonnas võimuvahetuse korraldanud riigikogulane Valdur Lahtvee sõnas, et tegutseti erakonna, mitte üksikisikute nimel.


Lahtvee rõhutas, et kompromissi, mille tulemusena tühistati kohtus Erakonna Eestimaa Rohelised (EER) eelmise üldkoosoleku otsused, ei sõlminud mitte Marek Strandberg, ega keegi teine või kolmas, vaid roheliste erakond.

Selle käiguga vabanes EER Lahtvee kinnitusel tülikast kohtuasjast, mis oleks partei lähenevatel valimistel haavatavaks teinud. «Teadaolevalt kasutatakse praegu valimiskampaanias küll ebaeetilist, aga laialt levinud viisi, et erakonnad upitavad iseennast konkurente mustates, mitte enda tegude läbi,» sõnas Lahtvee.

Käimasolevaid kohtuasju oli EERil kolm. «Konkreetne näide oli paari nädala eest, kui rahvusringhääling tuli välja uudisega, et erakond käib kohut, erakonnal on võlad ja erakonnal on võlanõue. Meile sõna ei antud, väljendati ühe poole seisukohti,» oli Lahtvee nördinud.

Tema sõnul tehti kompromiss just selle vältimiseks, et aktiivse valimiskampaania perioodil oleks erakond haavatav. «Leiti, et sellistest luukeredest on võimalikult kiiresti vaja vabaneda. Nii see otsus sai tehtud ja sellest kohtuasjast on vabanetud.»

Kohtuasi oli Lahtvee mäletamist mööda seotud sellega, et eelmisel üldkoosolekul rikuti kvoorumi nõuet ja hääletusel ei loetud korrektselt hääli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles