Uus kaubamaja büroohoone all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HEIDIT KAIO

Täna avatakse Ahtri 12 uus butiik-tüüpi kaubamaja City, mis on osa Ret Arengugrupi käsutuses oleva nn Reti kvartali hoonestamise ja taaskasutuselevõtu programmist.

Seitsmekorruselise hoone kaks korrust võtab enda alla kaubanduskeskus, mis on välja renditud 26 firmale ja kus on müügipinda 1100 ruutmeetrit. Maja ees on parkimisvõimalus 60 autole.

Reti Arengugrupi peadirektori Aivar Rauami sõnul on Reti Arengugrupp varasema galvaanikatsehhi hoonesse investeerinud 30 miljonit krooni. Reti Arengugrupp jätab majast ühe korruse enda kasutusse, ülejäänus on City kabanduskeskuse ja erinevate ettevõttete büroopinnad.

Reti kvartali hoonetest on praegu ehitus lõppjärgus Jõe tänav 3, millest enamik on välja müüdud büroopindadeks. Jõe 9 majakarp on lahti harutatud ning käimas on vahelagede montaazh. Valmivast kaheksakorruselisest hoonest esimesele tuleb toiduainete kauplus, mis on seotud Ahtri 12 City kaubanduskeskusega.

«Majas Jõe 7 hoiame üldsuse ärevust üleval hotelli kavandamisega,» ütles peadirektor Aivar Rauam. Esialgsete plaanide kohaselt tuleb ehitatavasse neljatärnihotelli 130 tuba, läbirääkimised käivad neljast võimalikust äriplaanist ühe teostamise suhtes.

Jõe 7 ongi praegu viimane hoone, mis tervikuna Retile kuulub, Reti kvartali teistest hoonetest osa on korruste kaupa maha müüdud. Kvartalis on täiesti valmis büroohoone Ahtri 10a, seitsmekorruseline büroo Ahtri 8, kaheteistkümnekorruseline büroo Jõe 5, parkimismaja, klubi Dekoltee. Reti territooriumil on veel Hüvitusfondile, Maapangale, Eesti Ekspressile, Baltic Computers Systemile müüdud majad, ehitustöö käib Forekspanga hoones.

Ülejäänud osa Reti territooriumi kinnisvarast plaanib Ret Aivar Rauami sõnul endale jätta. «Territooriumi ostes oli siin üldpinda 42 000 ruutmeetrit, selle aasta lõpuks on siin vähemalt 65 000 ruutmeetrit. Sellest 40 000 on kas Ret Arengugrupi otseses omanduses või nende firmade omanduses, kus meie osalus on üle 66 protsendi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles