Tallinna Panga peahoone avatakse mais

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS TOOMING

Mai algul alustab Tallinna linnavalitsuse hoone kõrval tööd Tallinna Panga 136 miljoni kroonise kogumaksumusega uus peakorter. Kaheksakorruselise maja üldpind on 12 tuhat ruutmeetrit, millest kaht kolmandikku kasutab pank ise, ülejäänud pind renditakse välja.

«11. märtsil alustame uue pangahoone möbleerimist ning lõpetame selle 31. märtsil,» ütles Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas eile ajakirjanikele uut maja tutvustades. «10. aprillini on hoone tehnikameeste käes ning siis algab kolimine. Ametlikult avame peakontori uutes ruumides mai algul.»

Natuke rohkem kui 12 tuhande ruutmeetrise üldpinnaga maja ehitamine läks kokku maksma 136 miljonit krooni. Sellest 115 miljonit kulus otseselt ehitusele, ülejäänud raha eest tehti üldprojekt, sisustus-, valve, side- ja muud erilahendused. Hoone projektijuht oli Normanni Linnagrupp, ehituse suurimad alltöövõtjad olid aga EKE Merko ja FCM. Hoone arhitekt oli ning projekteerimistööde juhiks sai Aare Saks FFNS Arkitekterist. Panga ühtne stiilipakett telliti firmast ARS Interjöör.

Lukas ütles, et ruutmeetri hind uues majas küünib 10 000 kroonini.

Tallinna Panga uue peakontori haldaja on PT Investeeringute AS, mille 40 miljoni kroonine aktsiakapital kuulub täielikult Tallinna Pangale. Sisuliselt tähendab see, et pank maksab renti iseendale.

PT Investeeringute juhataja Leho Lugna ütles, et kahte kolmandikku majast rendib Tallinna Pank, kolmas ja neljas korrus renditakse täielikult välja. «Postimehe» andmetel saab Tallinna Panga uues hoones ruumid ka Eesti Mobiiltelefoni teeninduskeskus.

«Kesklinnas on rendihind mitte vähem kui 200 krooni ruutmeetri eest, ega meie majas see madalam kindlasti ei ole,» ütles Lugna. «Kuna Tallinna Pank rendib suure osa ruumidest, siis on tema rendihind loomulikult natuke madalam.»

Panga uue hoone ehitust rahastas 40 miljoni krooniga Tallinna Pank ning 96 miljoni krooniga Hollandi Arengu Finantskorporatsioon (FMO) ja Saksa investeerimispank DEG. PT Investeeringute AS ostis eelmise aasta lõpus hoonega kaasneva maa 1,2 miljoni krooni eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles