Avatud Eesti Fondi Koosmeele preemia saab Ivar Tallo

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Tallo
Ivar Tallo Foto: Peeter Langovits

Avatud Eesti Fond annab täna Ivar Tallole üle Koosmeele preemia, kes pälvis selle sõnavabaduse, avatud valitsemise ja e-demokraatia edendamise eest nii Eestis kui mujal maailmas.


Nõutud eksperdina sõidab Tallo aprilli lõpus taas Haitile, et jätkata seal jaanuaris maavärina tõttu katkenud tööd e-valitsuse ehitamisel.

Sel aastal 20. juubelisünnipäeva tähistava Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam tõstab tänavuse laureaadi puhul esile tema oskust näha tervikpilti ja kasutada teadmisi uutest tehnoloogiatest ühiskonna hüvanguks. Hellami sõnul on Tallo oma tulevikuvisiooni ja avatud meelega tõeline maailmakodanik, olles samas jäänud suureks Eesti patrioodiks.

President Lennart Meri kunagise välisnõuniku, hiljem Eesti haldusreformi nõustaja ning õppejõuna on Tallo pannud aluse avaliku teenistuse eetikakoodeksile ja avaliku teabe seadusele. Tallo on ka e-Riigi Akadeemia asutaja ja tänane juhatuse liige ning on jaganud Eesti kogemusi e-demokraatia arendamisel enam kui 40 riigi valitsustele ja kodanikuühendustele.

Juba 14 aastat on auhinnaga tunnustatud inimesi, kes on aidanud kaasa avatuma ühiskonna kujunemisele. Varem on Avatud Eesti Fondi Koosmeele preemiaga pärjatud mitmeid nimekaid ühiskonnategelasi ja arvamusliidried. Laureaatide seas on näiteks hiljuti 70. juubelisünnipäeva tähistanud professor Marju Lauristin, ajaloolane David Vseviov, endine õiguskantsler Allar Jõks ja paljud teised. Eelmisel aastal pälvis preemia Kolga keskkool südika toetuse eest Vene-Gruusia sõjas kannatada saanud sõpruskoolile Gori linnas Gruusias.

Koosmeele preemia antakse üle täna kell 14.00 Avatud Eesti Fondi saali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles