Bakijevi poeg lahkus Lätist

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstani kukutatud presidendi Kurmanbek Bakijevi vend ja endine julgeolekuülem Zanõbek Bakijev ihukaitsjate keskel.
Kõrgõzstani kukutatud presidendi Kurmanbek Bakijevi vend ja endine julgeolekuülem Zanõbek Bakijev ihukaitsjate keskel. Foto: AP / Scanpix

Kõrgõzstani kukutatud presidendi Kurmanbek Bakijevi poeg Maksim Bakijev on usaldusväärsete allikate kinnitusel Lätist lahkunud.


LETA uudisteagentuuril polnud andmeid, kuhu Maksim Bakijev suundusk, kuid ilmselt reisis ta ida poole. Tema isa kirjutas eile kodumaal alla ametlikule dokumendile, millega ta kinnitas võimust loobumist, ning viibib hetkel Taraze linnas Kasahstani pinnal.

Kõrgõzstani senise liidri lahkumine oli sel nädalal kõneaineks Washingtonis toimunud tuumakonverentsi ajal kohtunud USA, Vene ja Kasahstani liidritele.

Bakijevi poja eelnev saabumine Lätti oli samuti kohalike institutsioonidega kooskõlastatud. Maksim Bakijev on seal partneriks pankur Valeri Belokoni firmades. Kodumaal ähvardab teda süüdistus riigikassa vahendite kuritarvitamises.

Kõrgõzstani vahevalitsuse juht Roza Otunbajeva viitas varem sel nädalal isegi võimalusele, et ka Kurmanbek Bakijev võib suunduda sellesse Balti riiki, kuid Läti ametnike kinnitusel pole sellist küsimust päevakorral olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles