Rahvaliit ja sotsid tahavad riigireformi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Eesti vajab sisulist riigireformi ning veel ühe omavalitsustasandi loomist, leidsid Rahvaliidu esimehe Karel Rüütli sõnul tema erakonna ja sotsiaaldemokraatide delegatsioonid tänasel kohtumisel. 


«Mõlemad erakonnad peavad oluliseks avalike teenuste üle-eestilist võrdset kättesaadavust. Omavalitsusel peaks olema selleks vajalik ressurss ja kompetents,» rääkis Rüütli pärast tänahommikust kohtumist Rahvaliidu kontoris.

«Nii Rahvaliit kui ka sotsiaaldemokraadid leiavad, et vaja on täiendavat omavalitsustasandit, aga selle täpne toimimine vajab veel läbiarutamist. Rahvaliit ja sotsiaaldemokraadid on täna ainsad poliitilised jõud, kes soovivad tegeleda sisulise riigireformiga.»

Tänasel läbirääkimisdelegatsioonide esimesel kohtumisel keskendusid Rahvaliidu ja sotside esindajad programmilistele ühisosale ning leidsid, et erakondade eesmärgid ühtivad sotsiaal- , tervishoiu-, tööhõive-, regionaal- ning hariduspoliitilistes küsimustes.

Sotsiaaldemokraatide Erakonna aseesimees Indrek Saare sõnul on vastutustundetu, et riik kasutab praegusel keerulisel ajal, kus töötus on 15 protsendi juures, töötukassat stabiliseerimise vahendina.

«Töötutele tuleb tagada palju suurem turvalisus. Peretoetuste osas on oluline keskenduda lisaks sünnitoetusele ka laste järgmistele eluetappide toetamisele,» lausus Saar.

Esmaspäeval kell 8 algab läbirääkimisdelegatsioonide järgmine kohtumine, kus jätkub programmiline arutelu riigi ees seisvate probleemide üle. Samuti on kõne all ühinemisega seotud tehnilised detailid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles