Laaneots läheb Poola kaitseväe juhi matustele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kaitseväe juhataja kindral Franciszek Gągor.
Poola kaitseväe juhataja kindral Franciszek Gągor. Foto: SCANPIX

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots osaleb järgmisel nädalal 10. aprilli Smolenski lennukatastroofis hukkunud Poola kaitseväe juhataja Franciszek Gągori matusetseremoonial.

«Ants Laaneots sõidab Poola kaitseväe juhi matustele kolmapäeval,» kinnitas kaitseväe peastaabi pressiesindaja vanemleitnant Ingrid Mühling Postimees.ee’le

Transpordivahend, millega kaitseväe juhataja Poola sõidab, selgub hiljem ja sõltub sellest, kas vulkaaniline tuhk segab jätkuvalt lennuliiklust Euroopas.

Smolenski lennukatastroofis hukkus Poola kõrgem sõjaväejuhtkond, lisaks kaitseväe juhatajale said surma veel operatiivvägede üle, maavägede ülem, õhujõudude ja erivägede ülem, mereväe viitseadmiral ning mitu kindralit.

Kindralleitnant Laaneots nimetas Poola kaitseväe juhataja, väeliikide ülemate ja teiste tippsõjaväelaste hukkumist lennuõnnetuses väga valusaks kaotuseks.

«Poola kaitseväe juhi kindral Franciszek Gągori ootamatut hukkumist on raske uskuda. Tunnen, et olen kaotanud sõbra ja relvavenna, kellele võisin alati loota ja kindel olla,» ütles kindral Laaneots pärast lennukatastroofi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles