Levicom laiendab aktsiakapitali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS TOOMING

AS Levicom sõlmis eile Tallinna Panga ning Rootsi investeerimispangaga Enskilda Securities lepingu 30 miljoni USA dollari suuruse aktsiaemissiooni korraldamiseks tänavu oktoobris.

Tallinna Panga juhatuse esimees Rait Lukas ütles eile pärast mandaadilepingu allakirjutamist, et umbes kolmandik emissiooni mahust on suunatud Eesti turule ning kaks kolmandikku välisinvestoritele. Esialgse kava järgi korraldatakse emissiooni välisosa rahvusvahelise märketõendi (GDR) vormis. Juulis splitib Levicom oma 100-kroonise nimiväärtusega aktsiad 10-kroonisteks aktsiateks.

Levicomi projektinõukogu esimees Peep Põldsamm märkis, et kaks kolmandikku emissioonist laekunud rahast on kavas investeerida Eesti projektidele. Q GSM mobiilsidevõrgu arendamiseks kulub 6 miljonit, Levi Kaabel ASile 5 miljonit, Tallinna Kaabeltelevisioonile 3 miljonit ning internetiprojektile 10 miljonit dollarit. Umbes 6 miljonit dollarit on planeeritud Levicomi Leedu tütarfirmade tegevuse arendamiseks.

Levicomi juhatuse esimehe Ants Prümmeli sõnul ei ole 30 miljonit dollarit kontserni arenguks kindlasti piisav summa. 2000. aastani vajab grupp investeeringuid umbes 100 miljonit dollarit.

Pärast emissiooni lõppu kavatseb Levicom esitada avalduse oma aktsiate noteerimiseks Tallinna Väärtpaberibörsil.

Levicomi juhatuse aseesimees Toomas Peek ütles «Postimehele», et aktsiaemissiooni korraldaja leidmise konkursil osalemiseks saatis Levicom kutsed 20 välisfirmale, vastused sai pooltelt. Kuus firmat esitas tõsise pakkumise, millest kolmega alustas Levicom konkreetseid läbirääkimisi.

Peek ütles, et Enskilda Securities osutus parimaks, sest firma tunneb juba suhteliselt hästi Eesti tingimusi. Enskilda Securities on viimastel aastatel olnud üks aktiivseimaid välismaiseid investeerimispanku Balti turgudel ning on osalenud mitme ettevõtte aktsiaemissiooni korraldamisel. Seni viimane neist oli ehitusfirma AS Merko Ehitus.

Levicomil on litsents tegutsemiseks Tallinna, Vilniuse, Kaunase ja väiksemate linnade kaabeltelevisiooni turgudel. Tänavu aprillis käivitas kontsern koos Luksemburgis registreeritud firmaga Millicom International Cellular ühisettevõtte Ritabell, mis on Eesti kolmanda mobiilsideoperaatori Q GSM omanik.

Levicomi grupi ettevõtete konsolideeritud käive oli 1996. aastal 131 miljonit ning aktsiakapital 10,4 miljonit krooni. Koos partneritega investeeris firma põhiliselt mobiilside ja kaabeltelevisiooni projektidesse ligikaudu 160 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles