Venemaa nõustus vastu võtma 14 Eestis elavat perekonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongi ootamas.
Rongi ootamas. Foto: Corbis/Scanpix

Venemaa võimud on tänaseks heaks kiitnud 14 avaldust kaasmaalaste ümberasumise programmi raames Venemaale kolida soovijailt.

Alates möödunud aasta novembrist on saatkonna konsulaarosakond Tallinnas saanud ümberkolimise sooviga avalduse 17 perelt, ütles Venemaa Tallinna saatkonna pressiesindaja Maksim Kozlov BNS-ile.

«12 avalduse osas langetas Venemaa migratsiooniteenistus positiivse otsuse,» lisas ta.


Kozlovi sõnul on neljale perele väljastatud ümberasumistunnistused. Nende perede liikmed on Venemaa kodanikud. Kaks peret on praeguseks juba Eestist lahkunud.

«Kuus peret, kelle liikmetel on Eesti kodakondsus, vormistavad ajutisi elamislubasid, mis nende soovi korral võimaldavad neil saada Vene kodakondsuse. Dokumendid veel kahe rahuldatud taotluse kohta on kooskõlastamisel,» selgitas pressiesindaja.


Tosina rahuldatud avalduse alusel lahkub Eestist üle 35 inimese. Venemaale kolida soovivad pered on keskmiselt kolmeliikmelised.


Kozlovi sõnul viitasid inimesed Venemaale kolimise avaldustes, et ei näe enda jaoks tulevikku Eestis.


«Ankeetides märgiti kolimise põhjusena keelenõudeid, raskusi tööhõivega ja nõusolematust võimude poliitikaga,» selgitas ta.


Üle poole kolijaist valis uueks elukohaks Kaliningradi oblasti. «Samuti sõidetakse Tveri ja Kaluuga oblastisse ning Krasnojarski kraisse,» ütles Kozlov.


Venemaa Narva peakonsulaati esitas avalduse neli kolida soovijat ning kahe avalduse suhtes on langetatud positiivne otsus, ütles konsul-nõunik Oleg Rõbakov.


«Üks inimene on juba Kaliningradi oblastisse kolinud. Veel üks pere on juba kooskõlastanud oma kolimise Krasnojarski kraisse. Kahe avalduse rahuldamisest keelduti,» märkis ta.


Rõbakov täpsustas, et kõik Narva konsulaadi kaudu Venemaale kolijad on Vene kodanikud.


Venemaa eelmine president Vladimir Putin allkirjastas kaasmaalaste naasmise programmi 2006. aastal.

Loe samal teemal veel  «Putini plaani kaasmaalased koju tuua ähvardab läbikukkumine, 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles