INKO Balti Pank lõpetab tegevuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TARMO TOMAK

Eile kinnitas Eesti Pank Eesti ühe väikseima, INKO Balti Panga eelmisel neljapäeval peetud aktsionäride erakorralise koosoleku otsuse panga vabatahtliku likvideerimise kohta.

Vastavalt krediidiasutuste seadusele on INKO Balti Panga tegevuslitsents eilsest peatunud. «Juriidiliselt ei ole enam tegemist pangaga,» sõnas Eesti Panga infoosakonna asejuhataja Kaja Kell.

Kella sõnul otsustasid INKO Balti Panga aktsionärid oma eelmisel neljapäeval peetud erakorralisel koosolekul panga likvideerida. «Kui on vabatahtlik likvideerimine, siis see on aktsionäride vabatahtlik otsus,» kinnitas Kell. Tema sõnul ei avaldanud keskpank INKO Balti Panga aktsionäridele mingit survet. «Antud kontekstis ei saa ma aga öelda, et keskpangal oleks midagi sellise otsuse vastu,» lisas Kell diplomaatiliselt.

Eesti Pank teatas juba augusti alguses, et tunneb INKO Balti Panga majandusseisu pärast muret, samuti tegi keskpank INKO Balti Pangale ettekirjutusi.

«Ma arvan, et laseme seaduse järgi moodustataval likvideerimiskomisjonil rahulikult oma tööd teha,» sõnas Kell siis.

INKO Balti Panga esindajad on teatanud, et ootavad investeeringut Singapurist. Väidetavasti oli Singapuri investorite grupp valmis investeerima INKO Balti Panka 2,5 miljonit dollarit.

INKO Balti Panga nõunik Jaan Rohumaa ütles eile õhtul BNSile, et litsentsi kiire tühistamine tuli pangale üllatusena. Rohumaa kinnitusel vaidlustab pank tõenäoliselt litsentsi tühistamise.

Likvideeritava panga asutaja ning senine suuraktsionär Ukraina INKO Pank teatas eelmisel nädalal, et loobub oma 27%lisest osalusest INKO Balti Pangas.

INKO Balti Panga bilansimaht oli juuli lõpus 137,5 miljonit krooni, panga kahjum oli 5,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles