Ruhnu saab ööpäevase elektrivarustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EPP ALATALU

Täna käivitatakse Ruhnus uus elektrigeneraator, mis annab saare elanikele ööpäevase elektrivalguse. Seni varustas Ruhnu valda elektriga hommikul kella seitsmest keskööni vana diiselgeneraator.

Ruhnu saare jõujaamas käivitatakse täna uus generaator, mille paigaldas Eesti piirivalve ja Saare maavalitsusega sõlmitud lepingu kohaselt firma Bevi-Estel Eesti. Seni oli jõujaamas kaks vana traktorimootorit meenutavat generaatorit, mille võimsusest jagus vaid päeval elektri tootmiseks. Ruhnu piirivalvekordon kasutas ööpäevaringse seire tagamiseks oma generaatorit.

Ruhnlased ei saanud varem õhtuti teleritki vaadata ning Eesti-Läti vahelise räimesõja ajal rääkisid kohalikud, et Läti kalalaevade tuled paistsid pimedale saarele kenasti ära.

Saare elektrivarustuse kaasajastamiseks osteti Rootsist Ruhnu elektrialajaamale generaator, mis maksis 600 000 krooni. Volvo generaatori ostu rahastasid kolmes osas Eesti piirivalve, Saarte elektrivõrgud ja regio-naalarengu sihtprogramm.

Uus generaator on aktiivsem ning seega ei kasva oluliselt elektrivarustuse tagamiseks tehtavad kulutused. Täna kogunevad saarele ka siseministeeriumi regionaalarengubüroo ametnikud, et koos ruhnlastega arutada ettevõtluse edendamist Ruhnu vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles