SDE nõuab kiireid samme laste vaesuse tõrjumiseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht

Homme arutab riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) algatatud otsuse eelnõu, mis nõuab valitsuselt selget tegevuskava laste vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vähendamiseks.

Sotsiaaldemokraadid peavad hädavajalikuks, et valitsus rakendaks koheselt täiendavaid abinõusid kitsikuses elavate laste kaitseks ja nende arenguvõimaluste
tagamiseks, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Olukorras, kus suur tööpuudus on lükanud vaesusesse tuhanded perekonnad, on riigi esmane kohus aidata neis peredes kasvavaid lapsi. Kriisi ajal on just lapsed kõige haavatavamad,» ütles sotsiaalkomisjoni liige Heljo Pikhof.

Valitsus pole  paraku suutnud või soovinud tulla pikkade kuude jooksul välja mitte ühegi lastele suunatud meetmega. Samuti on valitsuskoalitsioon jäänud Pikhofi sõnul kurdiks ja pimedaks kõigi opositsiooni ettepanekute suhtes.

«Tänavune aasta on Euroopas kuulutatud vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise aastaks. Valitsus on koostanud kava, mismoodi aastat pidulikult avada ja ka pidulikult lõpetada,» märkis Pikhof. «Lisaks jagatakse meile lahkesti vaesusest pajatavaid voldikuid. Mida aga ei ole, need on konkreetsed sammud, mis aitaksid vaesust pisutki leevendada.»

Pikhofi kinnitusel ei oota mitte üksnes sotsiaaldemokraadid, vaid kogu rahvas valitsuselt tõelisi tegusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles