Lennart Meri konverentsi kavandatud kujul ei toimu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennart Meri bareljeef Tallinna lennujaamas.
Lennart Meri bareljeef Tallinna lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Selleks nädalaks Tallinnasse kavandatud Lennart Meri konverents jääb kavandatud kujul ära, küll aga toimub paralleelselt NATO välisministrite kohtumisega vähendatud ajalises mahus ja esinejate hulgaga rahvusvaheline välispoliitika konverents.

«Konverentsi põhipäev on neljapäev, 22. aprill,» rääkis Kaarel Kaas Rahvusvahelisest Kaitseuuringute Keskusest Postimees.ee'le.

Mis konverentsi nimeks saab, otsustatakse jooksvalt. «Võibolla toimub avapaneel ka 21. aprilli õhtul, see sõltub ka sellest, kas president Toomas Hendrik Ilves Eestisse tagasi jõuab ning kas jõuavad Eestisse teised inimesed, kes olid esinema planeeritud.»

«Põhjus miks me ei taha seda enam Lennart Meri konverentsiks nimetada, on selles, et tegu on asjaoludest tingituna salenduskuuri läbi teinud programmiga üritusega ja see ei kanna enam Lennart Meri konverentsi nime välja,» rääkis Kaas.

«Kas ja millal toimub sel aastal üritus Lennart Meri konverentsi nime all, selgub pärast käesolevat nädalat,» lubas Kaas.

«Toimuva konverentsi teemad jäävad suures osas samaks, nagu on välja reklaamitud, osaliselt sõltub see sellest, kuidas Euroopa lennuliinid avanevad ning kes väliskülalistest täpselt kohale jõuab. Paneelide esinejad ja täpsed nimetused võivad minna veidi ümber tegemisele, aga see sõltubki sellest, kes kohale saavad tulla,» selgitas Kaarel Kaas.

Lennart Meri konverents pidi toimuma kolmapäevast reedeni.

Esimene Lennart Meri mälestuskonverents toimus 2007. aasta märtsis Tallinnas. Alates 2008. aastast kannab üritus Lennart Meri konverentsi nime.

Lennart Meri oli Eesti Vabariigi välisminister 1990-1992, suursaadik Soomes 1992 ning president 1992-2001. Ta suri 14. märtsil 2006.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles