Haiglabakteriga isoleeritud patsiendid tekitavad kuulujutte

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oma Saare toimetusse jõudis info, nagu Kuressaare haiglas oleks ühel patsiendil avastatud nõndanimetatud lihasööja bakter.


Terviseameti andmeil ei ole Saaremaal registreeritud ühtegi haruldast viirust või bakterit, ütles Oma Saarele terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

Haigla juht Viktor Sarapuu ütles, et mõnikord satuvad haiglasse patsiendid, kellelt leitakse MRSA e metitsilliinresistentne Staphylococcus aureus bakter, mida tuleb ravida väga tugevate antibiootikumidega.

«Bakteri levimist välditakse haiglas hügieeninõuete täitmise, käte pesemise ja haige isoleerimise teel ning siiani on see õnnestunud,» täpsustas Sarapuu.

Haigla ravijuht Reet Tuisk lisas, et kõik terved inimesed kannavad samuti hulgaliselt erinevaid baktereid, viirusi, seeni jne, kuid haigestumine sõltub ennekõike inimese organismi vastupanuvõimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles