Tartu politsei sai uue hoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HERKI KÖBAS

Eile avati Tartu uus politseimaja Vanemuise tänavas. Uus maja on esimene viimase kahekümne aasta jooksul spetsiaalselt politseile ehitatud hoone.

Prefektuuri uude hoonesse kolivad kõik Tartu politsei allüksused. Uues hoones on kabinettide all 1212 ruutmeetrit. Seitsmekorruselises majas on 73 töökohta.

Algselt büroohooneks kavandatud maja Vanemuise tänavas ostis siseministeerium eelmisel aastal. Hoone maksis 3,7 miljonit krooni, ümberehitamiseks kulus 6,7 miljonit.

Hoone avamisest võtsid osa siseminister Robert Lepikson, ministeeriumi kantsler Vahur Glaase, politseiameti peadirektor Harry Tuul, Tartu maavanem Jaan Õunapuu, linnavolikogu esimees Väino Kull jt.

Tartu prefekt Raivo Palu ütles maja avamisel, et uut politseimaja on Tartusse kavandatud viimased 37 aastat. «Tänu sellele, et maja alles nüüd valmis sai, on see nii korralik,» ütles Palu. Ehitusel on kasutatud tänapäevaseid materjale, hoone arestikamber vastab Euroopa nõuetele.

Seni Tartu prefektuuri käsutuses olnud kolmest Kompanii tänava majast kaks tagastati õigusjärgsetele omanikele. Politseile jäävad endiselt hooned Kompanii 10 ja Gildi 12, kus asuvad juurdlejad ning keskkriminaalpolitsei jaoskond.

Siseminister Robert Lepiksoni sõnul on Tartu prefektuuri hoone esimene spetsiaalselt politseile ehitatud maja viimase 20 aasta jooksul. Lepiksoni kinnitusel ei jää Tartu hoone aga viimaseks - järgmisel aastal peaks uue hoone saama Viljandi prefektuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles