Tšehhis vahistati valgevenelasest internetipettur

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediitkaardid.
Krediitkaardid. Foto: Reuters/ScanPix

USA korrakaitsjad teatasid, et Tšehhis vahi alla võtta valgevenelane Dmitri Naskovets, keda süüdistatakse üle 2000 identiteedivarguses ja rohkem kui 5000 internetipettuses osalemises, vahendab Vaba Euroopa internetileht.

Süüdistuste kohaselt pani 15. aprillil Prahas vahistatud Naskovets oma pettustele aluse läbi veebilehe CallService.biz. Naskovets ja teine Valgevene kodanik Sergei Semaško käivitasid selle lehekülje väidetavalt 2007. aasta juunis. Nende ainsaks eesmärgiks oli aidata identiteedivarastel kuritarvitada varastatud finantsinfot, näiteks krediit- ja deebetkaartide numbreid.

Semaško vahistati samal kuupäeval Valgevenes. Leedu võimud on aga kätte saanud arvutid, milles hoiti veebilehe materjale.

Süüdimõistmise korral võib Naskovetsi oodata kuni 39-aastane vangistus. Semaškot ähvardavat karistust Vaba Euroopa allikad ei tea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles