Loodusfotograaf: National Geographicusse pääsemine on unistuse täitumine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Začek.
Sven Začek. Foto: Elmo Riig / Sakala

Fotograaf Sven Začek tunnistas, et tema loodusfotode avaldamine maineka populaarteadusliku ajakirja National Geographic käesoleva aasta mainumbris on suure unistuse täitumine.

«Tunded on loomulikult ülevad, sest eks National Geographicusse pääsemine ole iga fotograafi unistuseks ja minu unistus täitus mitmekordselt, kuna avaldamisele läks tervelt neli fotot,» rääkis Začek Postimees.ee'le.

«Ajakirja lõpus kirjeldati vahvat juhust, kus habekakk maandus juhuslikult minu kaamerale,» lisas ta.

«Kakk istus välja ääres olevas lepikus. Ma jätsin oma lainurga statiivi ja fotokotiga välja keskele ning liikusime rohkem kaku positsiooni poole. Parajas kohas olles saabus hiirega peibutuse peale ka kakk. Pärast hiire kättesaamist ei viitsinud ta aga tagasi võssa istuma lennata, vaid valis palju lähema «istepuu», mis hetk tagasi väljale «kasvanud» oli,» kirjeldas Začek juhtunut.

Eesti tuntumaid loodusfotograafe Sven Začek on teadaolevalt kolmas eestlane Remo Savisaare ning aastaid ajakirja toimetuses töötanud Priit J. Vesilinnu kõrval, kelle fotod on pääsenud mainekasse ajakirja.

Začeki tööd pääsesid ajakirja tänu Euroopa loodusfotograafide ellukutsutud projektile Wild Wonders of Europe, mille raames valiti selle Euroopa metsikumaid looduspaiku tutvustavasse ettevõtmisse Eestit esindama just Sven Začek. Kuna fotograafid saadeti pildistama just teise riigi metsikut loodust, siis pidi Začek tegema ülesvõtteid Soomes Lapimaa maastikest.

Mõne päeva eest võitis Sven Začek Loodusfoto aastakonkursil maastikupiltide kategoorias esikoha.

Sven Začeki loodusfotosid saab näha ka autori kodulehel www.zacekfoto.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles