Salapärane aktivist võõpas löökaugud sõiduteel punaseks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salapärane aktivist võõpas löökaugud punaseks.
Salapärane aktivist võõpas löökaugud punaseks. Foto: Reporter.ee

Keegi tähelepanelik linnakodanik on Tallinnas Telliskivi tänaval laiutavad löökaugud autojuhtide tähelepanu äratamiseks punaseks võõbanud.


Tänavune üliraske talv on ka pealinna tänavaid korralikult räsinud. Kuna teeparanduse ootamine võib vahepeal veel mitmele autole saatuslikuks saada, on hakkaja tegelane värvinud löökaugud hoiatavalt neoonpunaseks, vahendas Reporter.ee.

Tallinna abilinnapea Denis Boroditši sõnul ei ole tema teadlik, et need firmad, kes aukude lappimisega tegelevad, niimoodi auke märgistaksid. «Ega sellesse negatiivselt suhtuda ei saa. Kui see ei põhjusta liiklushäireid ega hajuta tähelepanu, siis mina seal probleemi ei näe,» ütles Borodits.

Asja uurides selgus, et sellist üle-Euroopalist kampaaniat viljelevad ka Itaalia insenerideks studeerivad üliõpilased. Nende nägemus ongi, et kõik ohtlikud teeaugud tuleks kollaseks värvida, et vältida liiklusõnnetusi ja liigset masina retsimist.

Komissar Riho Tänak ütles aga, et kui selline värvimine sarnaneb liikluskorraldusvahendiga, siis on ta omavoliline liikluskorraldusvahendi paigaldamine ja selline asi on teeseadusega karistatav. «Teine asi on, et kuidas ta sinna sai, sest jalakäija tohib sõiduteele sattuda vaid kahes kohas - ülekäigurajal või kui ta risti teed ületab. Jalakäija sõiduteel viibida ei tohi,» sõnas Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles