Uus Bondi film pandi määramata ajaks riiulile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metro-Goldwyn-Mayeri sissepääs Santa Monicas Californias.
Metro-Goldwyn-Mayeri sissepääs Santa Monicas Californias. Foto: SCANPIX

Uus James Bond film langes oma «peremehe», Hollywoodi filmistuudio Metro-Goldwyn-Mayeri pikaleveninud müügiprotsessi ohvriks ja pandi määramata ajaks paremaid päevi ootama.

Tööversioonis Bond 23 nime kandva filmi produtsendid Michael Wilson ja Barbara Broccoli ütlesid, et otsuse tingis «pikaleveninud ebaselgus MGMi tuleviku suhtes».

Hollywoodi ühe kindlaima kassatüki uusim osa pidi esialgsete plaanide kohaselt esilinastuma aastal 2012.
MGM on hetkel võlausaldajate käes ümberkorraldamisel, kuna stuudio müügiks korraldatud oksjon ei osutunud piisavalt atraktiivseks.

Kõige kopsakama pakkumise - 1,5 miljardit dollarit - tegi Time Warner, kuid võlausaldajatele selline summa muljet ei avaldanud.

Osa võlausaldajaid eelistab häälekalt võlgade aktsiateks konverteerimist ning on valmis vastu võtma filmitegijatest vendade Tony ja söör Ridley Scott pakkumist, kes ühtlasi näeksid filmistuudio eesotsas uut tegevjuhti.

MGM on Hollywoodi suurima filmiportfelli omanik. Neile kuuluvad Bondi-seeria ning samuti uue filmi «Kääbik» omanikuõigused.

Kuigi MGMi aura on visa kustuma, on stuudio hinnalise filmikollektsiooni väärtus DVD-müügi madalseisu tõttu järsult langenud.

MGM vangub 3,7 miljardi dollari suuruse võlakoorma all. Kuna hiljuti selgus, et maksetega jätkamiseks jõudu enam ei jätku, läks stuudio võlausaldajate kätte.

Müüki koordineerib ajutise tegevjuhi rolli paigutatud ümberkorraldusspetsialist Steven Cooper, kes oli muuhulgas Enroni pankrotihaldur.

Samas ei ole võlausaldajad suutnud jõuda kokkuleppele, mida raskustes stuudioga edasi teha. MGM müüdi viie aasta eest 5 miljardi dollariga Sony juhitud konsortsiumile, kes aga ei suutnud plaanitud filmide jaoks piisavalt kapitali koguda.

Samal ajal on oksjonil ka hetkel veel Walt Disney'ile kuuluv Miramax, mis ilmselt läheb tagasi oma endistele omanikele Harvey ja Bob Weinsteinile.

Copyright The Financial Times Limited 2010.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles