Järva maavanemaks kinnitati Theo Aasa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TÕNU TRAMM,

Järva Teataja

Eile kinnitas 32 Järvamaa omavalitsusjuhist koosnev kooskõlastuskogu 23 poolthäälega Järva maavanemaks Türi linnapea Theo Aasa, kes asub uude ametisse kahe nädala pärast.

Eile Paide kultuurikeskuses peetud kooskõlastuskogu koosolekul toetas Aasa kandidatuuri 23 omavalitsusjuhti. Vastu oli üheksa, erapooletuid ei olnud. Kohal viibisid kõik 32 valijameest.

Hääletust korraldanud siseminister Robert Lepikson lausus pärast tulemuste teatavakstegemist, et tal on omavalitsusjuhtide otsuse üle hea meel. «Oleks üsna nadi olnud, kui maavanem oleks määratud Toompealt,» tunnistas Lepikson ning lisas, et maavanema ametikohta ei tasu üle politiseerida. «Maavanem amet pole mõeldud pensionile saadetud poliitikule. See on igati auväärne töö, mille tegijat valiti Järvamaal liigagi demokraatlikult.»

Rääkides eelseisvast maavanematööst, ütles Aasa, et eeskätt on maavanem kompromisside leidja riigi ja kohalike omavalitsuste vahel ning inimene, kes peab tagama maakonna tasakaalustatud arengu. «Investeeringute toomine Järvamaale on esmatähtis,» lausus Aasa.

Kõigi eelduste järgi alustab Theo Aasa maavanemana 2. veebruaril. Kes saab tema asemel Türi linnapeaks, peab selgitama konkurss.

Theo Aasa on 43-aastane, sündinud 11. juulil 1954 Türi linnas. Lõpetanud Eesti põllumajanduse akadeemia, töötas ta aastatel 1980-1990 Paide EPT maaparandusosakonna töödejuhatajana. Türi linnapea alates 1990. aastast. Aasa on kuulunud Keskerakonda, kuid 1996. aastast saadik parteitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles