Rasmussen: Lennart Meri oleks Eesti tegevuse üle NATOs uhke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen konverentsil Tallinnas Nordic Hotel Forumis kõnelemas.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen konverentsil Tallinnas Nordic Hotel Forumis kõnelemas. Foto: Liis Treimann

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ütles täna Tallinnas, et Eesti on nii poliitiliselt kui sõjaliselt NATOga väga hästi integreerunud ja kadunud president Lennart Meri, kes selle nimel kõvasti vaeva nägi, võiks seda nähes uhke olla.

Kuigi NATO välisministrite mitteametliku kohtumisega paralleelselt toimuma pidanud Lennart Meri Konverents jäi lennuliikluse häirete tõttu ära, meenutas kohtumisele saabunud NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen suurt tööd, mida Meri Eesti NATOga liitumise nimel tegi.

«Mul oli ka suur au Lennart Meriga paaril korral kohtuda,» ütles Rasmussen täna Tallinnas kõneldes. «Lennart Meri töötas kõvasti Eesti NATOga liitumise nimel ja ma olen kindel, et kui ta oleks elus, siis oleks ta väga uhke, nähes, kui hästi tema armastatud Eesti on NATOga nii poliitiliselt kui sõjaliselt integreerunud,» rääkis Rasmussen.

Endine Taani peaminister Rasmussen rõhutas, et Afganistan on NATO-le läbi aegade suurim väljakutse, kuid Eesti üksused täidavad seal taanlastega tihedalt koos töötades oma ülesandeid suurepäraselt.

«Eesti suur pühendumus transatlantilisele solidaarsusele on selgelt näha ka poliitilisel tasandil ja ma olen kindel, et me näeme seda seekordsel välisministrite kohtumisel Tallinnas taas,» lisas peasekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles