Rahvas hakkab andma nõu riigitelevisioonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

PRIIT ENNET

Eesti Televisiooni juhatus otsustas luua programmi kohta nõu andva rahvanõukogu, kuhu kuuluks paarkümmend eri vanuse, elukutse ja elukohaga inimest.

ETV peadirektori Toomas Lepa sõnul otsustas juhatus eilsel koosolekul peaaegu ühehäälselt, et teleprogrammi paremustamise huvides tuleb kokku kutsuda ühiskondlik nõuandev kogu, kuhu sotsioloogilise esindatuse põhimõttel kuuluks kuni paarkümmend eri vanuse, elukutse ja elukohaga inimest.

Lepp ütles Postimehele, et televisiooni juhatus loodab saada nõukogult uusi ideid ja kontrollida programmi vastavust rahva soovidele.

Hakkab tööle kevadel

Nõukogu moodustamise põhimõtted, kooskäimise kord ja täpne nimetuski ei ole veel lõplikult otsustatud. Lepp ütles aga, et nõukogu peaks tööle hakkama juba kevadel. Koos võidaks tema sõnul käia kord paari kuu tagant ja nõukogu koosseis peaks aeg-ajalt mingil määral vahetuma.

Lepa sõnul vajab Eesti Televisioon uusi ideid, sest tema peadirektoriks kandideerides antud lubaduste täitmine on jõudnud lõppjärku.

Sel kuul sajanda ametisoleku päevani jõudnud Lepp loeb üheks tähtsamaks suundumuseks ETV omatoodetud programmi mahu olulist kasvu. Eelmise aasta esimeses kvartalis oli omasaadete esmaesitusi kavas 395 tundi, sel aastal peaks olema 651.

Dokumentaalfilme kavatseb ETV tänavu toota 5-6. Peadirektori valimiskampaania ajal antud lubaduse toota vähemalt kaks süvasisulist dokumentaalfilmi kuus loodab Lepp täita tuleval aastal.

Saated ööpäev läbi

Ringhäälingunõukogus kinnitatud ETV arengu põhisuunad näevad ette üleminekut ööpäevasele programmile. Lepp ütles, et tahaks selleni jõuda võimalikult kiiresti. Samas lisas ta, et ka ülioptimistlikul hinnangul ei jõua selle eesmärgi täitmiseni varem kui aastal 2000 ja ka siis oleks öötundidel kättesaadav esialgu vaid Teksti-TV.

ETV töötajate arv on Lepa peadirektoriks olemise ajal vähenenud 646lt 563ni, seda peamiselt valvurite ja koristajate arvel, kelle töö teevad uuest aastast erafirmad. Teletöötaja keskmine palk oli jaanuaris 100 krooni võrra kõrgem kui oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles