Piirideta televisioon piirab Eestit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

PRIIT ENNET

Eesti tunnistab järk-järgult Euroopa Liidus kehtestatud piiranguid mitte-euroopa päritolu audiovisuaalsete teoste levitamisele ringhäälingus.

Sel kuul Brüsselis Euroopa Liiduga peetavatel sõelumisläbirääkimisel osalenud kultuuriministri nõunik Peeter Soo-kruus ütles, et välja töötatava uue ringhäälinguseaduse järgi lähevad Eesti ringhäälingujaamad kvootidele üle samm-sammult, jõudes Euroopa Liidus nõutava Euroopa produktsiooni 50-protsendise mahuni aastaks 2003.

Euroopa Liidus 1989. aastal vastu võetud nn piirideta televisiooni direktiiv sätestab Euroopas valminud filmide ja seriaalide alammääraks 50 protsenti saateajast, arvestamata seejuures uudistele, spordiülekannetele, telemängudele ja reklaamile kuluvat saateaega.

Euroopa Liiduga peetavate ühinemiskõneluste delegatsiooni asejuhi Alar Streimanni sõnul on «piirideta televisiooni» teema kõigi liituvate Ida-Euroopa maade jaoks küsimärgi all. Eesti televisioonijaamade juhid on väljendanud kartust, et Euroopa toodangust odavamate ameerika filmide ja seriaalide osatähtsuse vähenemine saatekavas võib telejaamadele raskusi tuua.

Sookruusi sõnul on probleem ületatav, sest nelja-viieaastane ettevalmistusaeg on päris pikk.

«Kuna kõik ringhäälingujaamad selle eelnõu käiku jälgivad, siis ebameeldivaid üllatusi kindlasti ei tule,» ütles Sookruus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles