Taluperenaine süüdistab teefirmat omavolis

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taluperenaine süüdistab teefirmat omavolis.
Taluperenaine süüdistab teefirmat omavolis. Foto: Eeva Kaun.

Lustiverest Põltsamaale viiva maantee ääres elav naine on nördinud, et teefirma räsis eramaa peal kasvavad kreegid paari meetri kõrguselt maha, jättes alles näotud köndid.

«Töid teostanud traktorist ütles, et lumesahale jääb ette ka täielikult minu maale jääv kuusehekk. See on ainus, mis meie pere elamist põhjatuulte ja teemüra eest kaitseb,» rääkis Helve Õhtulehele.

Teekoridori puhastamiseks on sealkandis puid ja põõsaid robustselt murtud veelgi.

Maanteeameti peadirektori asetäitja liiklusohutuse alal Villu Vane ütles, et eramaalt selle omaniku nõusolekuta oksi lõigata ei tohi. Küll on teine lugu, kui eramaal kasvavate puude oksad ulatuvad teekoridorini. 

Tee ja tee kaitsevööndi kasutamise ja kaitsmise nõuded sätestavad, et tee kaitsevööndi maa omanik on kohustatud kõrvaldama või lubama kõrvaldada nähtavust piirava istandiku, puu, põõsa või muu liiklusele ohtliku rajatise. Kui kõrgelt või kaunilt teeäärseid puid lõikama või murdma peab, seda nõuded ette ei kirjuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles