Eesti Televisiooni programmi saab eilsest vaadata Internetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

PRIIT ENNET

Eesti Televisiooni programmi saab alates eilsest vaadata ülemaailmse arvutivõrgu Internet vahendusel.

Kiire võrguühenduse kasutajad saavad jälgida parajasti eetris olevat ETV omaprogrammi, sealhulgas uudistesaateid aadressil www.etv.ee.

Väljaspool ETVd valminud seriaale ja filme Internetis ei näidata. Uudistesaateid võib arvutivõrgu kaudu vaadata ka mõne päeva jooksul pärast nende eetrisolekut.

ETV arendusprojektide juhi Tarmo Krimmi sõnul on tulevikus kavas hoida uudised Internetis kättesaadavad kuu aega, praegu on Unineti serveris ETVle eraldatud kuue saatetunni jagu arvutimälu.

Krimm ütles, et ETV ei ole oma tulevikku Internetis veel kuigi täpselt planeerinud, kuid huvitavaid võimalusi pakub see globaalne interaktiivne meedium palju. Telepildi suure infomahukuse tõttu on see arvutiekraanil nähtav väikeseformaadilise ja hüplikuna. Tarmo Krimmi sõnul küünib pildi vaheldumiskiirus maksimaalselt viie kaadrini sekundis ning sellekski on eeldatavasti vaja Interneti püsiühendust. Eesti Televisiooni programmi jälgimiseks peab arvutis olema RealVideo tarkvara.

Interneti kaudu on vaadatavad paarsada maailma telejaama, suurem osa neist Põhja-Ameerika omad. Eesti ringhäälingujaamadest on seni Interneti kaudu kuulatavad Eesti Raadio ja Raadio Kuku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles