Hullumaja-plakatid pandi üles reklaamifirma teadmata

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kesklinna kaunistavad uued plakatid. Pilt on tehtud Kaarli puiesteel.
Tallinna kesklinna kaunistavad uued plakatid. Pilt on tehtud Kaarli puiesteel. Foto: Peeter Langovits

Reklaamifirma Clear Channeli väitel pandi Tallinna prügikastidel asuvatele reklaamipindadele riigikogu hullumajja kolimisest teatavad plakatid nende teadmata.


«Nimetatud «reklaamid» paigaldasid meile tundmatud isikud Clear Channelit sellest eelnevalt informeerimata,» teatas Postimees.ee'le firma tegevjuht Indrek Tappo.

«Kindlasti ei kiida me sellist tegevust heaks ning eemaldame need omavoliliselt paigaldatud reklaamid linnapildist esimesel võimalusel.»

Omavoliliselt paigaldatud reklaamide kogus ei ole Tappo sõnul veel selgunud, kuna firma ei ole veel jõudnud kogu linna üle kontrollida.  

Lisaks prügikastidele ilmusid erineva sisuga sotsiaalkriitilised plakatid mujalegi Tallinna kesklinnas.

Munitsipaalpolitsei juhi Kaimo Järviku sõnul uurib mupo, kas plakatid on pandud üles seaduslikult ning kes on nende taga.

«Kui see ei ole seadustatud, siis kindlasti tunneme selle vastu huvi,» ütles Järvik Postimees.ee'le.

Tema sõnul fikseerivad mupo patrullid kõigepealt olukorra tõsiduse, seejärel hakatakse selgitama, kes ja kelle initsiatiivil plakatid üles pani.

«Kõige raskem on - ma ei mõtle konkreetset rikkumist, kui ta rikkumine on - süükoosseisu kindlaks tegemine. Kes on teo toimepanija, see on tõestamise küsimus,» rääkis Järvik.

Tema sõnul saab väärteomenetlust algatada siis, kui on teada nii süüdlane kui see, mida rikutakse.

«See, mida ta rikub, tuleb seadusest, aga kui ei tee kindlaks, kes on paigutaja, siis ju karistust järgneda ei saa. Niisugune on väärteomenetlus, pole midagi teha,» lisas Järvik.

Täna hommikul võis märgata mitmel pool Tallinna kesklinnas sotsiaalkriitilisi plakateid, mis räägivad riigikogu hullumajja kolimisest, Vana Paksu maksutõusukavadest, kujutavad panku masuvõlgades perede maju lõikavate kombainidena, kutsuvad üles riigikogust ja Tallinna linnavalitsusest tööd küsima jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles