Kulureidil hoiatati hooletuid lõkketegijaid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke
Lõke Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Päästetöötajate, munitsipaalpolitseinike ja keskkonnainspektorite korraldatud ühisreidil avastati mõned nõuetele mittevastavad lõkked.

Põhja-Eesti päästekeskuse, keskkonnainspektsiooni Põhja regiooni ja Tallinna munitsipaalpolitsei töötajate laupäeva pärastlõunal korraldatud reidil ühtegi kulupõlengut ei avastatud.

Keskkonnainspektsiooni inspektorite kontrollitud piirkonnas leiti viis nõuetele mitte vastavat lõket, mille puhul algatati üks väärteomenetlus neljal korral hoiatati lõkketegijaid.

Kõigi viie lõkke puhul oli eiratud kehtivaid tuleohutusnõudeid. Tuli oli tehtud puude alla, lõkkekohad polnud puhastatud põlevmaterjalidest ega ümbritsetud tuletõkestusribaga. Samuti puudusid kustutusvahendid. Üks lõke oli jäetud põlema järelevalveta.

Kuueteist mujal piirkondades kontrollitud lõkke puhul oli järgitud ohutusnõudeid, tuli polnud jäetud valveta ning lõkke tegijatel olid kustuti või ämbri vee näol käepärast esmased kustutusvahendid.

Põhja-Eesti Päästekeskuse menetlusbüroo juhataja Margo Kruusma sõnul on inimeste tuleohutuse alane teadlikkus Põhja-Eestis viimase paari aasta reide võrreldes paranenud.

Lõkete tegemisel järgitakse ohutusnõudeid ning reeglina on läheduses esmased kustutusvahendid. Kruusmaa hinnangul ei arvestata siiski sageli, et tugeva tuule tõttu võivad ohtlikud sädemed lennata oodatust kaugemale ning seetõttu võib ka metsast või hoonetest nõutaval kaugusel olevast lõkkest puhkeda tulekahju.

Tuleohutusnõuetele mitte vastava lõkke tegemise eest võib saada trahvi kuni 18 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles