Haabersti Maja AS piinleb võlavõrgus

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kinnisvarafirmat Haabersti Maja ASi piiravad arvukad võlausaldajad, kes on tähtaja ületanud summad ridamisi avaldanud maksehäirete registris.


Krediidiinfo vahendusel on näha, et alates märtsist võlgneb Haabersti Maja AS nii pangalaenu kui ka liisingumakseid. Maksehäired jäävad 5000 ja miljoni krooni vahele, kirjutab

Äripäev

.

Lisaks nõuavad klientide raha inkassofirmad Intrum Justitia, Julianuse Inkasso Agentuur ja Incure Inkasso Agentuur ning maksetähtaja on ületanud Alexela Oili ning Eesti Soojustuskeskuse saadetud arved.

1995. aastal loodud ja siiani edukalt tegutsenud Haabersti Maja ASi maksuvõlg ulatub 320 000 kroonini.

Haabersti Maja on aastate jooksul arendanud mitmeid kinnisvaraprojekte ning tegelenud kinnisvaramaaklerite ja -hindajate koolitusega omanimelises kinnisvarakoolis. Mullu kuivas Haabersti Maja käive tunamulluselt 14,8 miljonilt kroonilt 6,9 miljoni kroonini ja kasum 9,8 miljonilt 1,4 miljoni kroonini.

Heldur Nermanile ja Ronald Nermanile kuuluva Haabersti Maja esindused asuvad Tallinna kõrval ka Tartus, Pärnus, Jõhvis, Viljandis ja Rakveres. Möödunud aastal töötas ettevõttes keskmiselt 51 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles