Vana sepikoda läks Pärnule kalliks maksma

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepikoda Pärnu Vallikäärus.
Sepikoda Pärnu Vallikäärus. Foto: Henn Soodla

Pikka aega hooletuses olnud Pärnu ajalooline sepikoda jõudis ringiga tagasi oma esialgse funktsiooni juurde, kuid hoonega tehtud müügitehingutega kaotas linn ligi kolm miljonit krooni.

2002. aastal müüs linnavalitsus 80 ruutmeetri suuruse maja 650 000 krooni eest erakätesse ning 2008 ostis maja tagasi, ent nüüd juba kolme ja poole miljoni krooni eest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praegune linnapea Toomas Kivimägi tunnistas, et see oli kehv tehing. «Võib-olla viie ja kümne aasta pärast neile tehingutele tagasi vaadates võrrelduna sellega, mida see maja teist otsa pidi linnarahvale, meie külalistele ja ka Pärnu linna tutvustamiseks tagasi on andnud, ületab see kindlasti selle nelja- või viiekordse, ka minu jaoks arusaamatu hinnavahe, mis tuli tegelikult linnakassast välja käia,» rääkis Kivimägi.

Majas on nüüd renoveerimisel sepikoda ja ettevalmistamisel ajalootuba ja pood. Kuu alguses rentis linn sepikoja Vana-Vigala kooli sepakutseõpetajale Gunnar Varesele, kes tahab seal peale kõige muu ka sepatööd huvilistele õpetama hakata.

Täies mahus hakkab sepikoda tööle enne juunis toimuvaid rahvusvahelisi Hansapäevi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles