Meediaarvustus, Võitlus tuuleveskitega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

RAIMU HANSON

«Rosinante» ja «Kuldaja rock», 19. september, ETV

Raivo Järvi istub taas sadulas. Sedapuhku ohjeldab ta saatejuhina «Rosinantet», mis on saanud oma nime don Quijote hobuselt.

Too vahva hidalgo, keda mõned pidasid ka sõgedaks, on Cervantese loomingust paljudele meelde jäänud tuuleveskitega võitlejana. Samalaadset võitlust oleme pidanud suuremal või väiksemal määral kõik. Nii et kui Järvi kutsub oma saatesse rääkima vähem või rohkem tuntud persoone, saab ta neilt kindlasti uurida nende isiklike heitluste kohta ning persoonidel on, mida rääkida.

Selline rõhuasetus vestlussaates on uudne. Seetõttu jääb «Rosinante» televaatajatele teiste talkshowde hulgast meelde.

Järvi tundub oma saadet juhtides nagu kala vees - õige mees õigel kohal. Ta saab hiilata oma teadmiste ja mõnusa jutuseadmisega. («Reisile sinuga» saatesse see ei sobinud.) Saatejuhi ja tema «Rosinantega» sobib kokku ka stuudiokujundus. See on hubane, raamaturohke ja romantiline.

Küllaltki üllatav oli teada saada, et «Rosinante» rezhissöör on Tiina Park. Seda enam, et saate lavastusliku külje kallal ei ole põhjust iriseda. Kes aga mäletab Pargi rezhiiloomingut enne kommertsliku ajastu saabumist, võtab tema kutsumist selle töö tegijaks iseenesestmõistetavalt.

«Rosinante» on küll meelelahutuslik, kuid mitte mõttetu tilulilutamine. Seegi on tuuleveskitega võitlemine, sest tühja-tähja on ju telekavades palju.

Omamoodi donkihhotelik võitlus on ka «Kuldaja rock», mis algas kohe pärast Järvi ja tema sõprade etteastet. Eesti ansamblid lasksid kõlada rõõmuga rokenrollil ning vahelduseks ajas muusikute ja saatesarja algatajatega mõne sõna juttu temale omasel viisil Kojamees.

Tuuleveskeid Kojamees ja muusikud ei maininud. Kui aga pidada loomingulisuse poolest pesuehtsat rocki etemaks stuudios kokku raalitud diskotümpsust, siis võikski «Kuldaja rocki» nimelise saatesarja algatamist pidada võitluseks tuuleveskitega.

Kaks hea sarja algust ühel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles