Riigikohus vabastas Mutli võimalikust kriminaalasjast

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Mutli.
Jaanus Mutli. Foto: Peeter Langovits

Riigikohus tühistas täna varasema Harju maakohtu otsuse, millega Tallinna keskerakondlasest eksabilinnapea Jaanus Mutli kinkekaardi juhtum oleks võinud talle tuua kriminaalmenetluse.

Riigikohus tühistas maakohtu otsuse osas, millega Mutli (36) suhtes lõpetati väärteomenetlus selles kuriteotunnuste ilmnemise tõttu. Samas jättis riigikohus jõusse Mutli väärteomenetluse lõpetamise aegumise tõttu, vahendas ERR Uudised.

Riigikohus rahuldas Mutli kaitsja vandeadvokaat Urmas Ustavi kaebuse täies ulatuses ning mõistis riigituludest Mutli kasuks tema kaitsjale makstud mõistliku suurusega kaitsjatasu summas 30 000 krooni.

Mutli väärteoasja viis riigikohtusse advokaat Ustav, kes ei olnud rahul, et Harju maakohus leidis Mutli korruptsioonivastase seaduse rikkumise väärteos kuriteo tunnuseid. Samuti ei olnud advokaat rahul, et kohus saatis väärteomaterjalid Põhja ringkonnaprokuratuurile kriminaalmenetluse algatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles