Erna matkalised matkavad 70 kilomeetrit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erna matkalised läbivad pea 70 kilomeetrit.
Erna matkalised läbivad pea 70 kilomeetrit. Foto: Corbis/Scanpix

Eile hilisõhul alanud seitsmes Erna matk, mis toimub samaaegselt sõjalis-sportliku Erna retkega, saatis Kautlast raskemale, 70-kilomeetrisele teekonnale üheksa võistkonda.

Erna matka peakorraldaja Kristjan Pommi sõnul alustasid täna varahommikul kell 6 vihma trotsides ka ülejäänud 24 veidi kergema matka valinud võistkonda.

Erinevalt paljudest võislustest ei ole Erna matkal oluline raja läbimise kiirus. Tähtis on vastutegevusele mitte vahele jääda, «elusid» hoida ning kontrollpunktides võimalikult palju punkte koguda.

Sellel aastal ootab matkalisi ees kolmes raskusastmes matkarada ning kuni kümme kontrollpunkti, kus pannakse proovile matkaliste oskused keerulistes oludes hakkama saada, nutikus ning meeskonnatöö.

Matka jooksul tuleb võistlejatel ületada jõgi, lasta ammuga täpsust, läbida takistusi, lahendada esmaabiülesanne ja hakkama saada keerulistes loodusoludes.

Raskeimal rajal osalejaid ootab ees vastutegevus, mille kaitserõngast läbimurdmiseks tuleb võistlejal üles näidata luuramis- ja maskeerumisoskusi. Ühes kontrollpunktis pannakse proovile ka matkaliste teadmised Eesti Vabadussõja lahingutest.

Lisaks kahele vaid skautidest koosnevale võistkonnale moodustavad enamuse ERNA matkal osalejatest matkahuvilised mitmelt poolt Eestist.

Erna matka läbiviijateks, keda kokku on üle 70, on vabatahtlikud skaudijuhid, vanemskaudid ja skaudisõbrad üle kogu Eesti.

Kui Erna retk on tänaseks saanud maailma üheks pikemaks ja raskemaks militaarvõistluseks, siis skautide korraldatud Erna matk kuulub kindlasti raskeimate Eestis toimuvate matkade hulka.

Matkajate autasustamine toimub Kautlas laupäeval, 9. augustil kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles