Oma Saar muutub Saarte Hääleks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Oma Saar ei tohi edaspidi sama nime all ilmumist jätkata.
Ajaleht Oma Saar ei tohi edaspidi sama nime all ilmumist jätkata. Foto: www.omasaar.ee

Riigikohus jättis Saaremaa ajalehe Oma Saar väljaandja kaebuse konkurendi OÜ Saarmaa Raadio vastu menetlusse võtmata, mis tähendab, et sama nime all leht enam ilmuda ei või.

Järgmisest teisipäevast muutub senine Oma Saar Saarte Hääleks. Väljaandjate sõnul ei muutu lugejate ja tellijate jaoks peale nime mitte midagi.

«Plaan laieneda ka teistele saartele on meil juba ammu,» ütles lehe väljaandmisega tegeleva Kadi raadio juhatuse liige Vjatšeslav Leedo pärast seda, kui eile lõplik valik ja otsus uue nime suhtes tehtud oli, kirjutas Oma Saar.

Leedo sõnul oleks ehk nimevahetust veidi veel edasi lükatud, kuid kuna Oma Saare nime pärast käiv kohtuvaidlus OÜga Saaremaa Raadio on lõppenud, ei ole põhjust nimevahetusega enam venitada. «Me aktsepteerime seda, mida otsustas kohus,» ütles Leedo.

«Saarte Hääl kogus veidi rohkem kui neljandiku häältest,» ütles lehe vastutav väljaandja Gunnar Siiner, märkides, et kokku osales nimekonkursil nelisada inimest.

Saarte Hääle nimi pole Saaremaa ajakirjandusmaastikul sugugi mitte tundmatu. Sama nime all ilmus maakondlik leht aastatel 1940–1941 ja 1944–1950. Taasilmumist alustas Saarte Hääl 1988. aasta suvel, asendades senist rajoonilehte Kommunismiehitaja.

Nii Kadi raadio juhatuse liikmed kui ka lehe juhtkond kinnitasid, et juba augustis hakkab Saarte Hääle sõsarlehena ilmuma nädalaleht Hiiumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles