Tõnis Saarts: meelelahutus valimisprogrammide asemel

Tõnis Saarts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Politoloog Tõnis Saarts leiab, et nii vähe praktilist linnaelu puudutavatele lubadustele keskendunud kohalikke valimisi pole pealinnas seni olnudki.

Kui minna Tallinna tänavatele ja küsida inimestelt, millised valimislubadused on neile seekordsetest valimistest kõrva jäänud, siis ilmselt räägitakse peamiselt korruptsioonist, ainuvõimust või vastupidi, parempoolsete natsionalistide püüust kukutada tallinlaste suur heategija Edgar Savisaar. Võibolla meenub osale ka mõni kohe-raha-või-teenus-kätte-tüüpi lubadus, mida on eriti ohtralt jaganud Reformierakond.

Asi pole siiski selles, et parteid ei oleks nendeks valimisteks programmide ja asjalike lubaduste treimisega vaeva näinud. On küll. Lihtsalt seekordne valimissituatsioon oma koloriitsete isikute ja prioriteetidega (lahti saada Keskerakonna võimumonopolist) on tähelepanu mujale juhtinud. See aga ei tähenda, et programmidest ei peaks rääkima ja neid kriitiliselt vaagima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles