Lumi: Tallinna valimiskampaanias tuleb pingeline lõpuspurt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lumi
Ott Lumi Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Suhtekorraldaja Ott Lumi hinnangul on TNS Emori värske toetusuuringu avalikustamise järel õhus palju elektrit ning Keskerakonna vastasleerile annavad tulemused kindlust, et valimiskampaania lõpuspurti tasub panustada.

Lumi ütles intervjuus Vikerraadiole, et nelja aasta eest vahetult enne valimisi avaldatud Emori uuring ennustas Keskerakonnale Tallinnas samasugust, vastasleerile aga oluliselt nõrgemat tulemust, kui valimistulemus tegelikult oli. «Kui nüüd lisada siia [Isamaa ja Res Publica Liidu esinumbri Eerik-Niiles] Krossi kampaania efekt, siis viimased 72 tundi ja laupäevaõhtune teledebatt otsustab veel palju,» vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal Lumi sõnu.

Tema hinnangul tuleb valimiskampaanias pingeline lõpuspurt ning järele jäänud päevade jooksul saab määravaks, kumb leer mõtleb välja paremad trikid. Tema sõnul käib mäng nende inimeste peale, kes pole seni veel valikut teinud.

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori värske uuringu kohaselt lubab Tallinnas Keskerakonnale hääle anda 50, Isamaa ja Res Publica Liidule 20, Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale 15 ja Reformierakonnale kaheksa protsenti hääleõiguslikest elanikest. Valimisliite või üksikkandidaate lubab pealinnas valida seitse ning Konservatiivset Rahvaerakonda üks protsent vastanuid.

Neid inimesi, kes kavatsevad küll valima minna, kuid selget eelistust ei oma, on praegu uuringu kohaselt 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles