Savisaar loobus televäitlusest Krossiga

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast pikki nõupidamisi teatas Keskerakond täna, et linnapea Edgar Savisaar loobub osalemast Eesti Väitlusseltsi ja Postimehe korraldatavas teledebatis Eerik-Niiles Krossiga.

Täna selgus, et online-väitluste sarja võitis IRL, kelle linnapeakandidaadil Eerik-Niiles Krossil tekkis sellega õigus kohtuda homses televäitluses Tallinna linnapea Edgar Savisaarega. Viimane aga ei leidnud debatis osalemiseks aega.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk põhjendas Savisaare loobumist esialgu väitega, et linnapeal on samal ajal debatt Raadio 4-s. Seepeale oli IRL valmis Savisaarega väitlemiseks valima talle sobiva päeva ja kellaaja, kuid Keskerakond loobus ka sellest võimalusest.

«Ma ei ole Postimehele lubanud, et Edgar Savisaar väitluses osaleb, ja olen hoiatanud, et sel päeval on veel väga palju erinevaid valimisüritusi,» ütles Pukk.

Savisaar kinnitas sellega ise IRLi põhilist sõnumit: Tallinn vajab võimu- ja poliitilise kultuuri muutust muuhulgas just seetõttu, et Keskerakonnaga ei ole võimalik sisulist debatti pidada.

Asendusena pakkus Keskerakond välja võimaluse saata Savisaart esindama abilinnapea Taavi Aas, ent Kross ei näinud põhjust Aasaga väidelda.

«Taavi Aas ei kandideeri Tallinna linnapeaks ja Yoko juba võitis ühte abilinnapead, seega oleks absurdne sisuliselt sama debatti korrata,» ütles Kross.

«Mul on kahju, et Edgar Savisaar otsustas Postimehe debatist loobuda.  Samas kinnitas ta sellega ise IRLi põhilist sõnumit: Tallinn vajab võimu- ja poliitilise kultuuri muutust muuhulgas just seetõttu, et Keskerakonnaga ei ole võimalik sisulist debatti pidada.»

«Samas on mul muidugi hea meel, et debatiseeria üldvõitjaks jäi Yoko Alender, kes kuulub IRLi meeskonda ja on Eesti parimaid linnaplaneerimise ja linnaruumi arengu asjatundjaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles