Läti võib saata Afganistani sõdureid juurde

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdur õppustel.
Läti sõdur õppustel. Foto: Reuters / Scanpix

Hoolimata pingelisest riigieelarvest kaaluvad lõunanaabrid võimalust suurendada Afganistani rahvusvahelises operatsioonis osalevate Läti sõdurite hulka.


Läti kaitseminister Imants Liegis ütles uudisteagentuuri LETA usutluses, et ta on vestelnud juba USA suursaadiku Judith Garberiga ning viimane väljendas selle teema vastu huvi.

Ka relvajõudude juhid on saanud NATOst selle kohta signaale. Liegis lisas samas, et sõdurite arvu suurendamine oleks praeguste eelarvevahenditega sel aastal raske.

Kaitseminister paljastas seejuures, et ka USA on pakkunud oma abi, kui seda siiski tehtaks - abi on võimalik saada varustuse näol. Kui läbirääkimised on viljakad, siis võib kaitseministeerium seda teemat edasi arutada peaministri ja valitsusega, lisas Liegis.

Lätil oli eelmise aasta lõpu andmetel Afganistani operatsioonis osalemas 175 sõdurit, mis on veidi suurem kui Eesti panus. Balti riigid on kolme peale kokku saatnud sinna 580 sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles