Kesklinna vanem rikkus poliitilise välireklaami keeldu

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Luite asumis Auru tänaval on üks elektrikapp täis kleebitud Kesklinna vanema Mihhail Korbi näopildi ja kandidaadi numbriga kleepse.


Samuti on kleepsudel kiri «Vali Korb!» Kuna Korb kandideerib eelolevatel valimistel, siis võib tegemist olla poliitilise välireklaami keelu rikkumisega.

Politsei teatel võib poliitilise välireklaami avalikustamisele kehtestatud piirangute rikkumise eest võib karistada rahatrahviga kuni 300 trahviühikut. Sama teo eest, kui selle on toime pannud juriidiline isik, karistatakse rahatrahviga kuni 3200 eurot.

Poliitilisele välireklaamile kehtestatud nõuete täitmata jätmise või kehtestatud piirangutest üleastumise eest vastutavad nii reklaami tellija, reklaami vahendaja või tootja, reklaami avalik esitaja või avalikustajad solidaarselt, kui nende tegevus rikub käesoleva seadusega reklaamile kehtestatud nõudeid või piiranguid ning nende eraldi vastutust ei ole võimalik tuvastada.

Kesklinna vanem pole sugugi ainus, kes välireklaami keelu vastu on eksinud.

10. oktoobril oli Filtri teel näha Eesti lipu värvides tuulelohet, mille küljes oli plakat IRLi linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi pildi ning kirjaga «Valima». Politsei hinnangul võib tegemist olla poliitilise välireklaamiga. Väärteomenetluse alustamiseks on politseil aega 15 päeva.

«10. oktoobril kasutati Tallinna linnavalitsuse hoone ees registreerimata avalikul üritusel erakonna värvides reklaammaterjale. Politsei hinnangul võib tegemist olla poliitilise välireklaamiga. Väärteomenetluse alustamiseks on politseil aega 15 päeva,» ütles politsei pressiesindaja nädala algul Tallinncityle. Tegemist oli Reformierakonna kandidaati Valdo Randperet toetava üritusega, kus kasutati särke ja loosungit kirjaga «Flashime Randpere linnapeaks!».

12. oktoobril sai politsei teate, et Väike-Ameerika tänaval oli vineertahvlil reklaam, kus sotsiaaldemokraatlik erakond kutsus inimesi kohtumisele. «Politsei hinnangul ei olnud tegemist poliitilise välireklaamiga. Küll võib tegemist olla linna heakorra eeskirja rikkumisega ning politsei kaalub menetluse alustamist kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse rikkumise alusel,» öeldi selle peale politseist.

Õismäe siseringil, Õismäe tee maja nr 106 ees ja naabruses oli eelmisel nädalal autode külge pandud mitukümmend rohelist õhupalli kirjaga «Vaba parkimiskoht! Oleg Siljanov. Töötab! Nr 908». Siljanov kandideerib Keskerakonna nimekirjas. Selline juhtum on kvalifitseeritav poliitilise välireklaamina,» kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles