Röövija ja peksja pääses taas tingimisi karistusega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Lauri Kulpsoo

Kohus karistas tingimisi vangistusega röövijat ja peksjat, kes aastaid tagasi Ontika paekaldal inimese surma põhjustas ja ka tookord tingimisi karistusega pääses.

Pavel Hissamutdinov (32) ning Jevgeni Varlašin (29) ründasid eelmise aasta oktoobris Vasknarvas külavaheteel jalgrattaga sõitnud kalurit, keda peksid ja röövisid talt 3800 eurot, vahendab Põhjarannik.

Oktoobri algul tegi Viru maakohus lühimenetluses otsuse, mille kohaselt varem 9 korral karistatud Hissamutdinov saadeti neljaks ja pooleks aastaks reaalselt vangi. Varlašin aga pääses 2 aasta ja 10 kuu pikkuse tingimisi vangistusega. Kahe peale peavad nad hüvitama kannatanule 3800 eurot.

Otsus jahmatas kohalikke, kelle kirjelduste kohaselt lohistasid ründajad ohvri bussipeatuse taha ja peksid teda telliskiviga pähe, mis annab alust oletada, et nad tahtsid mehe tappa, kuid üks kohalik sattus kurjategijatele peale.

2005. aasta oktoobris peksid Jevgeni Varlašin ja tema isa Valeri Ontika paekaldal meest, kelle esialgse süüdistuse kohaselt sealt alla lükkasid, nii et ohver suri. Pärast pikka kohtuprotsessi jäid mehed süüdi surma põhjustamises ettevaatamatusest ja neid karistati tingimisi vangistusega.

Vasknarva juhtumis on kannatanu teatanud, et kavatseb kohtuotsuse Tartu ringkonnakohtus vaidlustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles